Glazen

Goed zien

Is erg belangrijk. We zien elke dag.
Iedereen wil goed zien, daarom hebben we per persoon een passende kijkoplossing.

Wij werken samen met een glasfabrikant welke uniek is in de markt. Alleen voor de zelfstandige opticien. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding met een uitstap naar het meest geavanceerde multifocale glas van Nikon.

De verschillende soorten multifocaal:

Standaard: Wordt ‘grof’ geslepen. Hardere overgang van veraf naar tussen- en nabij gebied. Meer vertekening en kleinere kijkgebieden, met name voor het tussen- en nabij gebied.

Goed: Wordt puntje voor puntje gefreesd, daardoor een mooiere verwerking van de sterkte in het glas. Overgang van veraf naar tussen-en nabij gaat vloeiender en de gebieden zijn breder. Leessterkte aan de achterkant geslepen, daardoor een breder leesgedeelte.

Beter: Houdt rekening met de anatomie van het oog. Daardoor is elk glas anders. Elk oog heeft door de benodigde sterkte een ander verloop nodig van veraf naar tussen- en nabij. En er wordt van te voren berekend hoe het oog door het glas heen kijkt, recht vooruit is de sterkte immers anders dan opzij.

Best: Dezelfde voordelen als goed en beter maar nóg minder vertekening en met name het tussen- en leesdeel is mooier uitgewerkt. Doordat het tussen- en leesgebied aan de voor- en achterkant van het glas geplaatst is ontstaan er nog bredere gebieden en vooral meer vergroting. Er wordt het maximale uit het tussen- en leesgebied gehaald. Met de nieuwste glazen zelfs een 35% breder tussen- en leesgedeelte!

Nikon

Voor wie echt het mooiste wil wat de optiek te bieden heeft zijn er Nikon glazen. Nikon heeft een eigen materiaal wat dunner en vlakker is dan bij andere leveranciers. En in het allerdunste materiaal kan zelfs een groef worden geslepen en ook een glasbril is mogelijk (montuur zonder randen, met boorgaatjes).

Vooral voor de hogere sterktes is Nikon bijzonder mooi. Er is zelfs een speciaal glas voor de hogere min sterktes. Om alleen daarvoor Nikon te kiezen doen we het merk tekort. Door de eigen N.O.D.E. calculatie ontstaan er erg mooie multifocale glazen met als nieuwste innovatie de Nikon Master glazen welke niet alleen per oog een zo mooi mogelijk glas creëren maar er ook nog eens naar de samenwerking van de ogen wordt gekeken.
En met Nikon is nagenoeg alles mogelijk! Diverse soorten multifocaal & enkelvoudig, enkelvoudige glazen met een in het materiaal verwerkte blauwfilter, zeer groot aanbod aan zonneglazen. Polariserende zonneglazen in wel 10 kleuren, zelfs met degradé. Flash to mirror. Meekleurende glazen met spiegelcoating.

En wat kost nou zo’n (multifocaal) glas? Goed zicht is onbetaalbaar. En iedereen heeft een andere kijkoplossing nodig. Een beetje dezelfde vraag als ‘wat kost een auto’. Iedereen heeft andere wensen en een ander budget. Hoe goed wil je het glas hebben, welke eisen stel je eraan en wellicht ook afhankelijk van de sterkte. Om een indicatie te geven:

Enkelvoudig vanaf €60,- tot +/- €265,-
Multifocaal vanaf €99,- tot +/- €545,-